Bekijk alle goedkope vakantie aanbiedingen in Cienfuegos

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Cienfuegos? Bekijk de aanbiedingen hieronder voor een heerlijke zonvakantie in Cienfuegos!

Artikelen die je misschien wil lezen...

Slechts 150.000 mensen noemen de zuidelijke kuststad Cienfuegos hun thuis. Cienfuegos is grotendeels industrieel, ondanks haar aantrekkingskracht op internationale toeristen. De Sierra del Escambray bergen vormen daarentegen een schilderachtige achtergrond voor het stadsbeeld, en Cienfuegos is op zijn mooist langs de spectaculaire boulevard die langs de Jagua-baai met zijn kalme water en zachte bries loopt.

Sommigen beschouwen Cienfuegos als Cuba’s meest excentrieke stad. De Fransen bouwden een vakantiestad op de manier van Europa toen zij het stichtten. De aanhoudende Spaanse invloed en Caribische sfeer maken de stad echter interessant en bijzonder. Omdat het de nieuwste stad van Cuba is, straalt het een schonere, modernere en ruimere sfeer uit die, samen met de andere kwaliteiten, de stad de bijnaam De Parel van het Zuiden heeft opgeleverd.

Oriëntatie

Cienfuegos’ ongecompliceerde maar ruime roosterindeling maakt het vrij eenvoudig om te verdwalen. Het systeem bestaat uit avenidas of calles (wegen/straten) (lanen). Avenidas is voor oost-westroutes, terwijl Calle voor noord-zuidroutes is. Het startpunt in welke richting u ook kiest is Calle 37. Het omringende Jose Marit Park dient als middelpunt, en Calle 37 is tevens de brede Prado boulevard, waardoor het het stadscentrum wordt.

Ronddwalen in het centrum van Cienfuegos

Ronddwalen in het centrum van CienfuegosHet historisch centrum van Cienfuegos staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Talloze beroemde bouwwerken en monumenten, waaronder het Jagua Fort, Jose Marti Park, Cienfuegos Kathedraal en de Reina begraafplaats, bevinden zich in dit gebied. De prachtige botanische tuin net buiten Cienfuegos, met connecties met de Harvard Universiteit die teruggaan tot de jaren 1920, huisvest meer dan 2000 verschillende soorten tropische planten. Als je het luchtige en open Punta Gorda bezoekt, waar aantrekkelijke woningen direct aan het rustige water van de baai grenzen en je via de vlakke boulevard van de baai gemakkelijk naar verschillende bars en restaurants kunt wandelen, zul je zien waarom de Fransen Cienfuegos kozen als hun perfecte Caribische vakantie.

Verwen je zelf

Het Tomas Terry Theater is een populaire bestemming voor inwoners en bezoekers van het historische centrum. In het theater worden regelmatig toneelstukken, concerten, komedies, films en ander vermaak opgevoerd. Populaire plaatsen om te drinken en te dansen bevinden zich in verschillende delen van de stad. Een uitstapje naar Costasur, een muziekgelegenheid met een cabaretachtige esthetiek, is fascinerend. Zoals eerder aangegeven biedt Punta Gorda een verscheidenheid aan kroegen en clubs. Overal in Punta Gorda kunt u redelijk geprijsde, goede maaltijden krijgen. Er zijn verschillende alternatieven, meer aan de kant van fast food, op Calle 37. Zoals de meeste gebieden in Cuba, zijn casa particulares de beste plaatsen om te dineren omdat ze grote hoeveelheden huisgemaakt voedsel aanbieden.

Stranden en duiken

Rancho Playa Luna’s 1 km lange strook zand is niet het beste strand ter wereld, maar het heeft een doel ondanks het stoffige witte zand en de rotsachtige rand. In de zomer kan het in Cienfuegos echter prachtig weer zijn, waardoor het een perfecte plek is om tot rust te komen. Duiken is een optie als je op zoek bent naar wat meer avontuur. Er zijn maar een paar duikscholen, maar welke je ook kiest, je wordt getrakteerd op grotten, tunnels en een variëteit aan scheepswrakken die je ondanks de troebele zee kunt verkennen. Er is ook een kans om verpleegsterhaaien te zien. Een boottochtje naar Castillo de Jagua brengt je naar prachtige koraalduiken.

Ga op avontuur

Parque El Nicho is een geweldige plek als je gebruik wilt maken van de aangrenzende bergen als achtergrond. Je vindt er een aantal zwemgaten, natuurlijke zwembaden en een adembenemende waterval door een korte klim te maken door een gebied met een prachtig groen berglandschap. Het wordt beschouwd als de mooiste waterval in heel Cuba. Een meer genaamd Laguna de Guanaroca is aangewezen als natuurreservaat. Dit gebied staat bekend om het spotten van vogels, en als je geluk hebt kun je de zeldzame Cubaanse Tody, een Florida aalscholver of roze flamingo’s zien.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)