20x Topische eilanden voor een droomvakantie

Een droomvakantie op een tropisch eiland. Zodra we aan reizen denk, duurt het niet lang voordat onze geest afdrijft naar witte zandstranden, azuurblauw water en palmbomen in tropische gebieden. Als de meeste mensen aan het paradijs denken, is de kans groot dat ze denken aan tropische eilanden in verre uithoeken van de wereld. Loungen met een goed boek, drinken uit kokosnoten, de zonnestralen opzuigen. Wordt het beter dan dat? Tropische eilanden zijn die vredige ontsnappingen waar de dagen verstrijken, de problemen van de wereld wegsmelten en de tijd vertraagt. Ze zijn een ideale locatie voor een droomvakantie.

Inhoudsopgave

De Seychellen

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 1
La Digua, Seychellen

Gelegen voor de oostkust van Afrika, zijn deze eilanden een puur paradijs. Als iets ter wereld mij zou overtuigen om alles op te geven en in een strand hut te gaan wonen, dan zouden de Seychellen het zijn. Perfecte stranden, perfect water, honderden tropische eilanden om uit te kiezen, en alle afzondering die je zou kunnen wensen. De Seychellen een bezoekje brengen is voor velen een tropische bestemming een droom.

Deze groep van 115 eilanden biedt alles wat een strandliefhebber zich kan wensen. Helaas zijn deze eilanden vrij duur – hoewel het mogelijk is om ze met een budget te bezoeken als je vooruit plant. De beste tijd om te bezoeken is tijdens het koele seizoen van mei tot september, wanneer het minder regent.

Interessante feiten over de Seychellen

 • Er zijn 115 eilanden die de Seychellen vormen met een totale bevolking van minder dan 100.000 mensen.
 • De Seychellen was ooit een schuilplaats voor piraten en volgens de legende ligt er nog steeds een ondeugdelijke schat ergens tussen de eilanden begraven!
 • Dankzij de inspanningen van de overheid voor het behoud van de natuur is de Seychellen een duikparadijs.

De Malediven

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 3
Malediven

Gelegen in het midden van de Indische Oceaan, is de Malediven een keten van 1.000 eilanden (200 zijn bewoond, en slechts 5 hebben een aanzienlijke bevolking). Het land is eigenlijk slechts een reeks koraalatollen die nauwelijks boven de zeespiegel liggen. Tijdens de Tsunami van 2004 zijn veel van deze eilanden volledig weggespoeld. De regering heeft hoogwaterbarrières gebouwd om de gevolgen van eventuele toekomstige tsunami’s te helpen verminderen, hoewel het één van de eerste landen zal zijn die de druk van de klimaatverandering zal voelen.

Deze kleine koraaleilanden zijn omgeven door uitstekende duik-, snorkel- en witte zandstranden en zijn gevuld met vriendelijke lokale bewoners.

Privé-resorts maken van de eilanden een vuilnisbelt, en een vakantie is ook hier erg prijzig. Gelukkig biedt Tix goedkope vluchten van en naar Thailand.

De beste tijd om naar de Malediven te gaan is van november tot mei, wanneer het weer koel en droog is. In juni tot en met oktober is het natter en heter vanwege de moesson.

Interessante feiten over de Malediven

 • De Malediven bestaat uit 26 atollen en meer dan 1.100 koraaleilanden.
 • De hoofdstad Malé is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld.

Ko Lipe

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 5
Ko Lipe

Gelegen in het zuiden van Thailand, is dit semi-off-the-map eiland één van onze favorieten.

Hier op Ko Lipe brengen de supervriendelijke lokale bewoners de dagelijkse vangst van verbazingwekkende zeevruchten binnen, want het water van het eiland wemelt van het zeeleven. De accommodaties zijn nog steeds eenvoudig en op de meeste plaatsen wordt de elektriciteit rond middernacht uitgeschakeld.

Dicht bij dit eiland ligt een ander klein eilandje dat uitstekende snorkel mogelijkheden biedt. Hier kun je zelfs een rifhaaien spotten. Badkuip warm water en fijne zandstranden houden je hier vast en laten je niet snel gaan. Weggaan wil je hier niet. Bezoek tussen november en maart voor het beste weer en de minste mensen. In mei tot en met oktober is er een zware moessonperiode die het eiland sluit. De beste manier om er te komen is per boot vanuit Pak Bara.

Interessante feiten over Ko Lipe

 • je kunt in minder dan een uur van de ene kant van het eiland naar de andere lopen.
 • Er zijn geen auto’s (en weinig wegen) op het eiland.
 • Er zijn minder dan 1.000 fulltime lokale bewoners op het eiland.

Bali en de Gili Eilanden

Dit toeristische mekka wordt jaar na jaar uitgeroepen tot een van de beste eilanden ter wereld. Er is genoeg ruimte op Bali voor iedereen, het surfen is geweldig, het eten is geweldig, de feesten zijn geweldig, de lokale bevolking is een van de vriendelijkste ter wereld, er is een vulkaan om te beklimmen en er zijn tempels te zien. Het is duidelijk dat Bali alles heeft.

Maar Indonesië heeft meer dan alleen Bali. De nabijgelegen Gili eilanden zijn nog zo’n ongelooflijk eilandengroep. Beide bestemmingen zorgen voor een meer actieve tropische vakantie en het weer blijft het hele jaar door vrij constant (hoewel het weer in april tot oktober iets droger is). Zowel Bali als de Gili eilanden zijn dichtbij genoeg om ze allebei te kunnen bezoeken tijdens je reis om echt het maximale uit dit idyllische hoekje van de wereld te halen.

Interessante feiten over de Bali en Gili Eilanden

 • Dankzij de vulkanen in de regio, is Bali de thuisbasis van zowel witte als zwarte zandstranden.
 • 80% van de economie van Bali is afhankelijk van het toerisme.
 • Zoet water is zeldzaam op de Gili eilanden, waardoor sommige hotels en gasthuizen voor zoutwaterdouches zorgen.

Fiji

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 11
Tokoriki Island, Fiji

Hoewel dit land zo’n 322 eilanden heeft, is minder dan een derde ervan bewoond. Het grootste deel van de actie vindt plaats op de westelijke eilanden. Maar waar je ook heen gaat, Bali ga je niet snel vergeten. Telkens als de naam Fiji wordt genoemd, dansen visioenen van stranden en tropische oceanen in het hoofd van de mensen. Daar is een goede reden voor – omdat deze plek één van de meest ongelofelijke bestemmingen ter wereld is, en met zoveel dat de eilanden te bieden hebben, zul je er vast en zeker één vinden die je Ieuk vindt.

Het is een populaire bestemming bij jongeren en huwelijksreizigers, met voor elk wat wils – duiken, zeilen, snorkelen, walvissen kijken, rustige luxe, en nog veel meer! De meeste jongeren gaan naar de Yasawa Island groep. De temperatuur blijft meestal constant gedurende het hele jaar, met cyclonen tussen november en januari.

Interessante feiten over Fiji

 • Er zijn 333 eilanden in Fiji, maar minder dan de helft wordt bewoond.
 • 1.500 verschillende soorten zeeleven noemen de wateren rond Fiji hun thuis.
 • Er zijn 28 luchthavens in Fiji, maar slechts 4 hebben verharde landingsbanen.

Tahiti

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 13
Bora Bora, Tahiti

Ken je die foto’s die je altijd ziet van tropische bungalows in het water? Dat is Tahiti. De naam is al Iang synoniem voor een tropisch paradijs. Als een van de grootste huwelijksreisbestemmingen ter wereld biedt Tahiti een puur paradijs en veel romantiek. Hier k ontspannen in de zon, duiken, genieten van fijne zeevruchten en ’s ochtends een duik nemen vanuit uw bungalow.

Het eiland is duur en richt zich op een meer welvarende toeristenmenigte. Het weer is het hele jaar door tropisch en zeer vochtig, hoewel er in mei tot oktober koelere temperaturen heersen.

Interessante feiten over Tahiti

 • Tahiti bestaat uit 118 atollen en eilanden.
 • Hawaï ziet meer toeristen op één dag dan Tahiti in een heel jaar!
 • De eerste bovenwaterbungalows ter wereld werden gebouwd in Tahiti.

Hawai

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 15
Oahu, Hawai

Hawaï’s grootste eiland heeft alles wat je ooit zou willen doen en meer. Maar wat het scheidt van de andere eilanden, is Volcano National Park. Verken de vulkanen, klim door oude lavabuizen en kijk hoe nieuwe lava de oceaan induikt. Dan zijn er ook nog alle watervallen op het eiland. Big Island heeft het allemaal. Ik bedoel het is Hawaï!

Het natte seizoen is van oktober tot maart, hoewel het weer in deze maanden koeler is. Echter, ondanks het feit dat ze dicht bij elkaar liggen, kunnen de weersomstandigheden op elk eiland sterk verschillen, dus je weet nooit wat je kunt verwachten!

Interessante feiten over Hawai

 • Big Island is de thuisbasis van ’s werelds meest actieve vulkaan (Kilauea).
 • Hawaï is de enige staat in de Verenigde Staten die koffie verbouwt.
 • Het merendeel van de macadamianoten in de wereld worden op Big Island gekweekt.

De Cookeilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 17
De Cookeilanden

Een andere Zuid-Pacifische eilandengroep (zie hier een patroon?) zijn, de Cook Eilanden liggen vrij ver van de kaart en zijn aanzienlijk minder bezocht dan sommige van hun buren.

Deze kleine eilanden zijn vernoemd naar James Cook, de onverschrokken ontdekkingsreiziger. Met weinig voorzieningen is dit de beste plek om je innerlijke schipbreukeling te vinden en te ontsnappen aan het moderne Ieven. De eilanden zien hetzelfde weer als de rest van het gebied, met temperaturen die het hele jaar door warm en vochtig zijn.

Interessante feiten over de Cookeilanden

 • De Cook Eilanden bestaat uit 15 eilanden verspreid over 1,8 miljoen vierkante kilometer.
 • Cook Islanders krijgen het staatsburgerschap van Nieuw-Zeeland (hoewel Nieuw-Zeelandse burgers niet het staatsburgerschap van de Cook Eilanden krijgen).
 • De Maori’s zijn afkomstig van de Cook Eilanden, en zij waren het die Nieuw-Zeeland voor het eerst ontdekten en zich vestigden.

Curaçao

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 19
Curaçao

Gelegen in de Caribische Zee, is dit Nederlandse eiland perfect. Uitgeroepen tot een van de beste in het Caribisch gebied, is Curacao als in tropisch Nederland. De stad is gebouwd in de Nederlandse stijl, maar de omliggende gebieden zijn allemaal tropisch.

Ga naar het strand, ga in de zon liggen en feest de hele nacht door. Dit is misschien niet Gilligan’s Island, maar wat het mist aan privacy, maakt het goed in romantiek en plezier. Het weer is hier het hele jaar door vrij stabiel. Het is altijd warm en meestal zonnig. Als het regent, is het tussen november en januari. En maak je geen zorgen over orkanen. Het is onder de orkaangordel!

Interessante feiten over Curaçao

 • Curaçao is een onderdeel van Nederland.
 • Iguana is een populaire maaltijd, meestal in soepen of stoofschotels.
 • Prostitutie op Curaçao is legaal voor buitenlandse vrouwen (zolang ze een tijdelijke vergunning krijgen).

De Perhentiaanse eilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 21
Perhentiaanse eilanden

Gelegen aan de oostelijke kust van Maleisië, bestaan de Perhentiaanse uit twee eilanden. Beide zijn bedekt met palmbomen en herbergen brede stranden en kristalhelder blauw water.

Er is hier niet veel te doen, en de bezoekers liggen meestal de hele dag op het strand om uit te rusten van het drinken en feesten van de avond ervoor. Het is de perfecte plek om een hangmat op te hangen. Het moessonseizoen is sterk beperkt (bezoek tussen maart en oktober). De andere keren kan je het beste naar Thailand gaan, waar het weer mooier is.

Interessante feiten over de Perhentiaanse eilanden

 • Perhentian betekent “halteplaats” in het Maleis, omdat het eiland in het verleden een vast punt was voor zeevarenden.
 • De Perhentiaanse eilanden bestaan uit 2 bewoonde eilanden en 5 onbewoonde eilanden.
 • De Perhentian Eilanden staan consequent op lijsten van de beste stranden ter wereld.

Bermuda

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 23
Bermuda

Bermuda is een van de mooiste eilanden ter wereld. Helaas is het ook erg duur! De banken, de belasting ontduikende bedrijven en de rijken en machtigen hebben de prijzen hier opgekrikt, zodat de resorts de neiging hebben om zich te richten op een chique menigte. Maar dat betekent niet dat je er niet moet zijn!

Terwijl je een respectabel budget nodig heeft – als u Bermuda een kans geeft – vindt je een eiland met één van de mooiste stranden van heel Noord-Amerika en het Caribisch gebied. De lokale bevolking is ongelooflijk vriendelijk en je kunt hier ook eten van wereldklasse vinden. Om jezelf bezig te houden zijn er veel snorkelmogelijkheden, een aantal grotten om te verkennen, veel prachtige wandelpaden en nog veel meer!

Interessante feiten over Bermuda

 • Bermuda is een autonoom Brits overzees gebied.
 • Er waren geen inwoners op de eilanden tot de 17e eeuw, toen een schipbreuk ertoe leidde dat de Europeanen het eiland koloniseerden.
 • Bermuda is de scheepswrak hoofdstad van de wereld.

Barbados

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 25
Barbados

Barbados is een levendig eiland met een geweldig nachtlampje. Bridgetown is een van de hoofdsteden van het nachtleven, dus als u tot in de kleine uurtjes wilt blijven, dan is dit misschien wel het eiland voor jou!

Net als Bermuda vind je hier geweldige stranden en speleologie. Je vindt hier ook golven voor surfers van wereldklasse. Het eten is hier geweldig, en je zult in staat zijn om te genieten van dure, heerlijke maaltijden naast goedkope lokale gerechten.

Hoewel er hier veel luxe te vinden is, kunt je ook met een gematigd budget een bezoek brengen aan dit een van de meer betaalbare eilanden in het Caribisch gebied.

Interessante feiten over Barbados

 • De Portugezen waren waarschijnlijk de eerste Europeanen die het eiland bezochten, hoewel niemand het zeker weet.
 • Rihanna is hier geboren.
 • Veel winkels bieden belastingvrij winkelen aan als u uw paspoort meeneemt.

IsIa de Providencia (Old Providence)

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 27
IsIa de Providencia

Gelegen tussen Costa Rica en Jamaica, maakt Providencia eigenlijk deel uit van Colombia. IsIa de Providencia bestaat uit twee kleinere eilanden: Providencia en Santa Catalina. De twee eilanden samen beslaan in totaal slechts 22 vierkante kilometer.

In tegenstelling tot de luxueuze Caribische buren vindt je hier alleen maar meer budgetvriendelijke hotels en pensions. Alles moet per schip of vliegtuig komen, dus het is niet super goedkoop. Echter, aangezien geen enkele niet-ingezetene, eigenaar kan zijn van onroerend goed is er geen toestroom van over ontwikkeling, waardoor het eiland eenvoudig maar mooi blijft. Voor een niet-toeristischer vakantie is dit misschien wel het eiland voor jou.

Interessante feiten over Isla De providencia

 • Het eiland was ooit de plaats van een Engelse puriteinse kolonie.
 • De piraat Henry Morgan gebruikt de eilanden als basis, en het gerucht gaat dat er nog steeds ergens op het eiland een schat begraven ligt.
 • Er is een grote Rastafari-bevolking op het eiland.

De San Blas Eilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 29
Isla Diablo, San Blas

Panama is een ondergewaardeerde bestemming in Midden-Amerika, waaronder de San Blas Eilanden.

De San Blas Eilanden zijn een populaire plek voor zeil- en boottochten, maar er zijn ook enkele resorts voor het geval je op zoek bent naar een luxueuzer verblijf. Over het algemeen zijn de eilanden vrij rustig en zorgen ze voor een geweldig uitje van het eiland. Er zijn veel mooie plekken om te zeilen, te duiken en te snorkelen.

Je kunt hier ook een zeiltocht boeken als je van de eilanden af wilt en het water op wilt. Een 4-5 daagse cruise kost ongeveer €425 per persoon.

Interessante feiten over de San Blas Eilanden

 • De San Blas eilanden bestaan uit meer dan 365 eilanden.
 • De lokale inheemse bevolking wordt de Kuna genoemd, die voornamelijk op 49 van de San Blas Eilanden woont.
 • De stijgende zeespiegel zal de meeste eilanden tegen het einde van de eeuw onbewoonbaar maken.

De Canarische Eilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 31
Santa Cruz, Tenerife

De Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van de Westelijke Sahara in Afrika, zijn eigenlijk een Spaanse archipel en dus eigendom van Spanje. Er zijn 7 grote eilanden in de Canarische Eilanden, die elk iets anders bieden voor de onverschrokken reiziger die op zoek is naar een kick-back en wil genieten van het eilandleven.

Tenerife is het grootste van de eilanden en heeft een beetje van alles, inclusief een van de grootste carnavalsfeesten ter wereld elk jaar in februari.

Voor de stranden, ga naar Fuerteventura om wat stralen op te nemen. En voor een wandeling gaat u naar Gran Canaria. Het heeft een aantal ongelooflijke en gevarieerde landschappen. Maar welk eiland van de Canarische Eilanden je ook kiest, je zult genieten van één van de beste tropische eilanden ter wereld.

Interessante feiten ver de Canarische Eilanden

 • De Canarische Eilanden hebben 2 officiële hoofdsteden: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.
 • De Canarische Eilanden is een van de beste plaatsen om de bedreigde Loggerhead Turtle te zien.
 • De eilanden zijn de thuisbasis van een lokale vorm van worstelen genaamd “Lucha Canaria.”

Naxox

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 33
Naxox, Griekenland

Terwijl de meeste mensen naar Santorini of Mykonos gaan, sla de menigte over en ga naar Naxos! Het is net zo mooi, maar dan zonder de menigte. Naxos is de thuisbasis van charmante dorpjes en ongerepte stranden en zal je wens om te genieten van het serene mediterrane Ieven.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, een wandeling wilt maken, watersporten wilt beoefenen of de geschiedenis wilt Ieren kennen, Naxos zal je kunnen blijven vermaken terwijl je geniet van kleine stukje Griekse hemel, weg van de toeristische trekpleisters.

Interessante feiten over Naxox

 • Naxos is de grootste van de Cycladische eilanden, een groep eilanden in de Egeïsche Zee.
 • Volgens de Griekse Mythologie groeide Zeur op in Naxos.
 • Naxos kreeg ooit de naam Callipolis, wat vertaald wordt naar “De Beste Stad”.

De Whitsunday Eilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 35
Whitsunday Eilanden, Australië

De Whitsunday Islands, gelegen in Australië, zijn een prachtige verzameling van eilanden voor de centrale kust van Queensland. Een meerderheid van de eilanden zijn aangewezen als nationaal park en maken eigenlijk deel uit van het Great Barrier Reef.

Natuurlijk zijn er een aantal geweldige koraalriffen die je tijdens het snorkelen en te duiken kunt ontdekken en zijn er genoeg niet druk bezochte stranden (één van de favorieten is Whitehaven Beach). Bij aankomst zie je meteen waarom dit een van de beste tropische eilanden ter wereld is – en waarom er meer dan een half miljoen mensen per jaar komen. Eén van de meest populaire manieren om de eilanden te zien is via een meerdaagse zeiltocht. De prijzen beginnen rond de 450  AUD voor meerdaagse zeilreizen.

Interessante feiten over de Whitsunday Eilanden

 • 70% van de Whitsunday Eilanden is gelijk aan een nationaal park.
 • Kapitein Cook was de eerste Europeaan die een bezoek bracht (in 1770), maar het gebied werd al 8000 jaar geleden bewoond door aboriginals.
 • Whitehaven beach wordt consequent beoordeeld als het beste strand van heel Australië.

De Galäpagos Eilanden

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 37
De Galapagos Eilanden

Er zijn maar weinig bestemmingen die bovenaan de lijst staan, zoals de Galäpagos Eilanden. De mogelijkheden om hier ongelofelijke wilde dieren te zien zijn praktisch ongeëvenaard. Gelegen op 1.000 km voor de kust van Ecuador, is dit niet alleen een van de meest populaire bestemmingen in het land, maar ook een van de meest gewilde bestemmingen in de wereld.

Helaas is dit een zeer fragiel ecosysteem en wordt het drastisch aangetast door het veranderende klimaat. Bezoek deze plek nu het nog kan!

Interessante feiten over de Galäpagos Eilanden

 • De Galäpagos Eilanden zijn de enige plek op het noordelijk halfrond waar je pinguïns in het wild kunt zien.
 • De Galäpago schildpad heeft een gemiddelde levensduur van meer dan 100 jaar.
 • 97% van de eilanden is een nationaal park.

Sint Lucia

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 39
St. Lucia

Dit prachtige eiland wordt vaak beschouwd als een van de meest romantische plaatsen ter wereld. Met een ongelooflijke, weelderige omgeving en witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken, is het geen wonder dat dit tropische eiland wordt beschouwd als een paradijs op aarde.

St. Lucia is de thuisbasis van tonnen ongelooflijk wild om te zien en het eiland kan ook bogen op een aantal duiken van wereldklasse. Of je nu op zoek bent naar een luie ontsnapping of een actieve vakantie, St. Lucia zal u kunnen vermaken!

Interessante feiten over Saint Lucia

 • Door de nabijheid van vulkanen is Saint Lucia de thuisbasis van zwarte zandstranden.
 • Saint Lucia is het enige land ter wereld dat vernoemd is naar een vrouw.
 • De eerste bewoners van St. Lucia waren Arawak-indianen, die uiteindelijk van het eiland werden verdreven.

De Azoren

20x Topische eilanden voor een droomvakantie 41
De Azoren

Terwijl de Azoren technisch gezien een subtropisch eiland zijn, zorgen ze voor een geweldige vakantie als je op zoek bent naar iets buiten het standaard resort. De eilanden hebben veel wandelmogelijkheden en een prachtige natuur. Huur een auto en verken de kronkelende wegen van het hoofdeiland, Säo Miguel Island, met afgelegen stranden en prachtige watervallen. Het beste van alles is dat het dichtbij zowel Europa als Noord- Amerika ligt en dat het een geweldige tussenstop is als je hiertussen reist.

Interessante feiten over de Azoren

 • De Azoren bestaat uit 9 eilanden waar ongeveer 250.000 mensen wonen.
 • De Pico is het hoogste punt van de Azoren en van het Portugese vasteland.
 • Säo Miguel is de enige plaats ter wereld waar ananassen in kassen worden geteeld.

Dit is zeker geen uitgebreide lijst van alle beste tropische eilanden ter wereld. Er zijn talloze andere eilanden die aandacht verdienen en het zou meerdere levens kosten om al deze droomvakantie bestemmingen te bezoeken. Dit gezegd hebbende, denken wij dat dit enkele van de beste tropische eilanden ter wereld zijn. Elk van deze eilanden is een waar paradijs op zich. Je zult het moeilijk hebben om een mooiere omgeving te vinden dan sommige van deze eilanden. En er is maar één manier om hierachter te komen. Eén of meerdere eilanden bezoeken!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe vakantie aanbiedingen en blogs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Misschien wil je dit ook lezen...