Vakantie Egypte

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Egypte? Bekijk de aanbiedingen hieronder voor een heerlijke zonvakantie in Egypte!

Vakanties in Egypte

Vakantiebestemmingen in Egypte

Artikelen die je misschien wil lezen...

Geen artikelen gevonden...

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is één van de grootste, meest interessante landen die je ooit zult zien. Met al zijn geschiedenis, cultuur, culinair, religieus en veelzijdige geografie heeft Egypte een speciaal plekje voor iedereen die deze prachtige plek mag bezoeken.

De Egyptische geschiedenis is oneindig en is één van de grootste nalatenschappen van de menselijke beschaving, maar Egypte is veel meer dan alleen zijn duizenden jaren oude piramides en monumenten, Egypte is het leven zelf en is zeker een plaats die ieder mens die dat kan eens in zijn leven moet komen bezoeken.

Egyptische geografie

Egypte, strategisch gelegen aan de Golf van Akaba, heeft kusten aan de Middellandse Zee en de Rode Zee en de Nijl stroomt door de hele lengte. Het grenst aan Libië, de Gazastrook, Soedan en Israël. De Westelijke Woestijn bestaat uit ongeveer twee derde van het landoppervlak van Egypte. De Westelijke Woestijn is een deel van de Sahara-woestijn en ligt aan de westkant van de oevers van de Nijl.

Egyptische beschaving

Egypte is zeer beroemd om zijn oude beschaving en de monumenten van de majestueuze farao’s, zoals de Grote Piramiden van Gizeh, de Grote Sfinx, het Egyptisch Museum, het GEM (Het Grote Egyptische Museum), Sakkara en Dahshur.

In het zuiden zijn er beroemde monumenten zoals de Luxortempel, de Karnaktempel, Abu Simbel, de Tempel van Hatsjepsoet, de Vallei der Koningen met de nadruk op het graf van Toetanchamon, de Tempel van Edfu (Horus), de Hoge Dam van Aswan en de Tempel van Philae. Dit is slechts een eenvoudige opsomming van wat er te zien is; er zijn nog veel meer emblematische bezienswaardigheden in het hele land.

Egyptische keuken

De Egyptische gastronomie is zeer authentiek en ook al zijn er wat invloeden van de Grieken, zoals aan de noordkust, het eten in het land draait vrijwel volledig op bonen, linzen, pasta, rijst en brood.

Een beroemd en traditioneel gerecht is Koshary; een gerecht met rijst, linzen, pasta, tomatensaus, kikkererwten, knapperige uien en een knoflooksaus.

Eén van de grootste Egyptische gerechten is Tamiya, gemaakt van een bonenpasta. Molokhia is ook een veel voorkomend gerecht in Egypte en bestaat uit een soep gemaakt van een zeer gezond groen blad, boordevol antioxidanten. Molokhia is een kenmerk van de Egyptische keuken.

Egyptische beroemde vlees- en gevogeltegerechten zijn gevulde duiven, kebab en kofta. De Egyptische keuken biedt ook veel vis en zeevruchten, omdat ze toegang hebben tot de beste verse zeevruchten ter wereld.

Waar ligt Egypte?

Egypte ligt voornamelijk in het noorden van het Afrikaanse continent met een deel van de Sinaï woestijn in het Aziatische continent. Het heeft een totale oppervlakte van 1.002.450 vierkante km en is daarmee het 31e grootste land ter wereld; van het noorden tot het zuiden is het in totaal 1.024 km lang.

Wat is de hoofdstad van Egypte?

Caïro, uitgesproken als Al-Qahirah, wat de overwinnaar betekent, is de hoofdstad van Egypte. Deze stad is gebouwd rond de Nijl en is een van de grootste steden van het Afrikaanse continent. Met 9,5 miljoen mensen is Caïro een zeer diverse stad.

Wat zijn de belangrijkste steden in Egypte?

Caïro is de belangrijkste stad omdat het de hoofdstad is, maar andere steden zoals Alexandrië, Aswan, Luxor, Sharm El Sheikh, Dahab, Gouna en Hurghada zijn ook belangrijke steden voor toeristische attracties en de economie.

Wat is de officiële munteenheid in Egypte?

De munteenheid van Egypte heet het Egyptische Pond. Egyptisch geld is prachtig, maar zijn monetaire waarde wordt beschouwd als het Engels Pond, Euro, en US Dollar is zeer laag. De Egyptische munt kan worden afgekort als EGP.

Wat is de overheersende godsdienst in Egypte?

De overheersende godsdienst is de Islam, waardoor de bevolking van Egypte voor 90% uit moslims bestaat en voor 10% uit christenen, waarbij de moslims meestal soennieten zijn en de koptisch-orthodoxe kerk de grootste christenen.

Is Egypte veilig?

Egypte is veilig om naartoe te reizen. De nieuwe regering heeft zeer strenge regels ingevoerd inzake seksuele intimidatie en het misdaadcijfer is zeer laag. Ook al voel je je veilig als je alleen reist, voor de taal kan je het beste van Egypte genieten in aanwezigheid van een reisleider die het gebied kent en Egyptisch Arabisch kan spreken.