Vakantie Spanje

Op zoek naar een goedkope vakantie in Spanje? Bekijk hieronder alle aanbiedingen voor je volgende vakantie naar Spanje!

Vakanties in Spanje

Vakantiebestemmingen in Spanje

Artikelen die je misschien wil lezen...

Het boeken van een goedkope vakantie naar Spanje

Ieder jaar zijn er veel mensen die kiezen voor een vakantie naar Spanje. Dit komt natuurlijk door de prachtige steden, het lekkere eten en de gezellige mensen. Dankzij de relatief lage prijzen is het boeken van een goedkope vakantie naar Spanje lang niet zo lastig als je in eerste instantie zou denken. Hieronder zijn de belangrijkste redenen terug te vinden waarom het reizen naar Spanje één van de beste keuzes is die je maar kunt maken deze zomer.

Altijd lekker weer tijdens een strandvakantie in Spanje

De Costa del Sol heeft het beste klimaat van Europa en de winters zijn er zeer mild.  Veel mensen uit Noord-Europa brengen er de wintermaanden door. Als je van plan bent om Andalusië te verkennen, kun je het beste de zomermaanden (half juni tot half september) vermijden omdat het vaak te warm is om de deur uit te gaan. April en mei zijn perfect. De velden zijn nog steeds groen, de stranden nog steeds heerlijk heet en de wilde bloemen zijn in overvloed aanwezig. Het is lekker weer, zonder dat het te heet wordt. Precies wat je nodig hebt voor een optimale vakantie naar Spanje. Neem wel genoeg zonnebrand mee, vooral landinwaarts kan de zon vrij verraderlijk zijn.

Ontspannen aan het strand tijdens een vakantie naar Spanje

Veel bezoekers gaan in de zomer naar de stranden. De stranden van Spanje zijn bekend bij de strandliefhebbers en behoren tot de mooiste stranden van Europa. Er zijn stranden op elk van de Canarische Eilanden te vinden. Als je de zuidelijke kustlijn volgt, zijn er de brede gouden stranden van de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan. Ook de steden Barcelona en Lloret de Mar liggen aan de warme Middellandse Zee. De noordelijke Atlantische kusten hebben de stranden van El Sardinero in Santander en La Concha in San Sebastian. Ook vind je hier de rotsachtige inhammen van Galicië. Elk van deze stranden heeft genoeg te bieden voor jouw strandvakantie naar Spanje. Je kunt genieten van de zon, eten bij de leuke tentjes en ontspannen liggen op een van de bedjes.

Ontdek de geschiedenis van dit bijzonder land

De Koninklijke paleizen van Spanje behoren tot de mooiste van Europa. Zo zijn er het Palacio del Oriente in Madrid, het paleis in Aranjuez, het paleis in La Granja (Segovia) en het paleis en het klooster in El Escorial. Deze zijn allemaal heel verschillend van elkaar. In Andalusië zijn er het Alhambra paleis in Granada en het Alcazar in Sevilla. Er zijn privé-paleizen zoals het Palacio de Liria in Madrid en het Casa de Pilatos in Sevilla. Alle paleizen zijn gevuld met prachtige kunst en met een rijke geschiedenis. De architectuur is prachtig en veel van deze paleizen konden vandaag de dag niet meer gereproduceerd worden, zelfs niet met moderne technologie. Je moet tijdens een goedkope vliegvakantie naar Spanje natuurlijk ook een beetje van de cultuur leren!